Datum:dinsdag 14 maart 2023|
Aanvang:19:00|
Kosten:99|
Locatie:Artex Den Burg

Het schrijven van een liedje. Bijna iedere muzikant, maar ook menig niet-muzikant, heeft er wel eens aan gedacht of het geprobeerd. Voor de één is het een uitlaatklep, voor anderen een hobby en weer anderen willen een zo goed mogelijke show op het podium neerzetten. Hoe schrijf je een liedje? Waar haal je inspiratie vandaan? Hoe begin je? Waar moet een goeie song aan voldoen, en hoe krijg je muziek bij je tekst?

In deze cursus krijg je de tools die hiervoor nodig zijn. Je leert de basisprincipes van het schrijven van een song, hoe te starten, hoe door te pakken, hoe een song af te maken, songstructuur, songtypes, tekstanalyse, melodie, harmonie, toonsoort, akkoordenkeuze, songdynamiek, aandacht voor ritme, cadans, metrum en rijm. Je leert dat songwriting een ambacht is, maar ook dat iedereen het kan leren.

De cursus is bedoeld voor iedereen die zelf een song wil leren schrijven, muzikanten én niet-muzikanten. Ervaring is niet vereist.
Wel is het handig enige kennis te hebben van muziek.

De cursus wordt gegeven door Ed van Bommel. ook wel bekend als Sloppy Tom. Ed is al ruim 55 jaar met muziek bezig en een groot deel daarvan ook als schrijver en vertolker van zijn eigen songs.

Lesdagen zijn: 14, 21 en 28 maart 2023.

Aanmelden op de site van Artex.

Ik meld me aan voor...

Songwriting

dinsdag 14 maart van 19:00 tot 21:00

Wat dacht je hiervan?

Cultuurkompas in je mailbox