21/01

Eenakters op de planken

Datum:zaterdag 21 januari 2023|
Aanvang:20:00|
Kosten:10|
Locatie:De Waldhoorn, Den Hoorn

Toneelvereniging De Vriendenkring organiseert twee eenakter-avonden; de eerste avond op zaterdag 14 januari in De Bijenkorf in Oosterend, de tweede op zaterdag 21 januari in De Waldhoorn in Den Hoorn.

Het gaat om een initiatief van toneelvereniging De Vriendenkring uit Den Hoorn om het amateurtoneel op het eiland te promoten en om de onderlinge band tussen de Texelse toneelspelers aan te halen. Het leidde tot vijf overwegend komische eenakters waarvan de kortste tien minuten duurt en de langste een halfuur.

Het programma is volgens De Vriendenkring identiek en wordt beide keren geopend door Cor van Heerwaarden en Koosch Pels Rijcken. Zij spelen ‘De Natuurbeschermers’ van B. Lauret, over twee professionele natuurbeschermers met heel verschillende ideeën en motivaties.

Daarna komen Karin Gaasbeek en Joop Rommets in actie, geregisseerd door Jacolien van Kooten. In het intrigerende ‘Niets’ is een vrouw op zoek naar de juiste plek. Ze raakt daarbij in gesprek met een man die haar tot zijn spijt niet kan helpen. ‘Niets’ is geschreven door Jos Ahlers, een auteur van wie De Vriendenkring al meerdere stukken speelde.

Ook ‘Hannelore en Kee’ van R. Vriens draait om een bijzondere ontmoeting, tussen twee vrouwen met totaal verschillende achtergronden in dit geval. De dames worden gespeeld door Els Whyte en Karin Nauta, onder regie van Ina Schrama.

Bas ten Have is zowel de schrijver van als de enige acteur in ‘Chantal’. Waar dit stuk over gaat, blijft tot de opvoering een verrassing.

Eenakters op de planken wordt afgesloten door Ria Boeijen en Marcel Witte. Onder regie van Karin Gaasbeek spelen zij ‘Nulpunt’ van de bekende Britse toneelschrijver Alan Ayckbourn. Dat gaat over een echtpaar voor wie het heel lang geleden is dat zij voor het laatst samen hebben gelachen.

Beide avonden beginnen om 20:00 uur. Mede dankzij een bijdrage van het Texelfonds heeft de organisatie het entreegeld bescheiden kunnen houden. Een kaartje kost €10,-, inclusief een kopje koffie of thee.
Reserveren kan bij Karin Gaasbeek: 0222-313684 / karin.ingrid.gaasbeek@gmail.com of bij Joop Rommets: 0222-319405 / joop.rommets@gmail.com.

Ik meld me aan voor...

Eenakters op de planken

zaterdag 21 januari van 20:00 tot 22:00

Wat dacht je hiervan?

Cultuurkompas in je mailbox