Sarah en Freya

Locatie theater is meer dan enkel een toneelstuk op een andere plek dan in de theaterzaal. De plek waar je speelt biedt de theatermaker alles om een verhaal te vertellen.

Theater in een duinpan in het bos of in een weiland of in een schuur of zelfs op de Tesoboot. Elders dan in een theaterzaal of schouwburg. Locatie theater is meer dan enkel een toneelstuk op een andere plek dan in de theaterzaal. De plek waar je speelt biedt de theatermaker alles om een verhaal te vertellen.

Wij; tweelingzussen Freya en Sarah Eshuijs hebben al vaker voorstellingen op verschillende locaties gemaakt.

Wij willen jullie in onze actieve workshops laten ontdekken wat locatietheater is.

Wanneer je theater buiten het theater maakt moet je wel eerst wat van de theaterwetten weten. Daar gaan we kort op in. Daarna kunnen we ons samen met jullie richten op wat locatietheater je kan bieden. Wat kunnen verschillende plekken je voor spelmateriaal opleveren? Het materiaal om mee te spelen om een verhaal mee te maken, om personages mee vorm te geven of een kostuum en een decor te kunnen maken, vinden we om ons heen wanneer we de omgeving op een andere manier bekijken. Waarom gaan we nu buiten het theater ‘theater spelen’?

Locatietheater biedt verassing en prikkelt de fantasie. Het is spelen met de werkelijkheid in diezelfde werkelijkheid.

Cultuurkompas in je mailbox