Datum:vrijdag 16 mei 2025|
Aanvang:14:30|
Locatie:Bij De Pomp (Pontweg 19, Den Hoorn)

In schooljaar 2024-2025 organiseert CmK een serie ATELIERS. Eenmalige of series werkmiddagen voor leerkrachten uit het Texelse basisonderwijs.
Deze zijn uitsluitend te volgen nadat leerkrachten individueel hebben ingeschreven via onderstaand inschrijfformulier.
Bij voldoende aanmeldingen worden deelnemers geïnformeerd over definitieve dag, plaats en wat er van ze wordt verwacht qua voorbereidingen.

JUTKUNST wordt gegeven door Paulien Valk op vrijdag 16 mei van 14.30 – 16.30 uur in het atelier van Paulien (Pontweg 19, Den Hoorn).

Jutkunst is de leukste manier van recyclen
Jutten is een oude traditie en heerlijk om te doen! Voor het beste resultaat van de workshop ga je eerst zelf jutten: loop langs het strand, zoek en neem je vondsten mee. Dit kunnen schelpen en b.v. takken zijn maar graag ook oude schoenen, handschoenen, plastic, touw , en meer. Wat je maar
vindt op het strand.
Deze workshop start met het bekijken van strandvondsten. Hierna zetten we met verschillende technieken (boren/zagen, plakken, schilderen enz.) een kunstwerk in elkaar op een paneel. Na afloop bespreken we de resultaten: Wat heeft iedereen ontdekt en wat is er allemaal ontstaan? Zo hebben we veel lol met elkaar en ontdekken we verrassende dingen over het strand, onszelf en elkaar.

Struun een aantal dagen eerder zelf het strand af en neem je vondsten mee.

De bijeenkomst is op vrijdag 16 mei. Deelnemers worden van 14.30 tot 16.30 uur verwacht in het atelier van Paulien (Pontweg 19, Den Hoorn).

Ik meld me aan voor...

Jutkunst

vrijdag 16 mei van 14:30 tot 16:30

Wat dacht je hiervan?

Cultuurkompas in je mailbox