Datum:vrijdag 18 april 2025|
Aanvang:14:30|
Locatie:De Skool

In schooljaar 2024-2025 organiseert CmK een serie ATELIERS. Eenmalige of series werkmiddagen voor leerkrachten uit het Texelse basisonderwijs.
Deze zijn uitsluitend te volgen nadat leerkrachten individueel hebben ingeschreven via onderstaand inschrijfformulier.
Bij voldoende aanmeldingen worden deelnemers geïnformeerd over definitieve dag, plaats en wat er van ze wordt verwacht qua voorbereidingen.

STYLE WRITING wordt gegeven door Remko Koopman op Vrijdag 18 april van 14.30 – 16.30 uur in de Skool.

 

Style Writing: je naam omzetten naar graffiti piece. Urban art op Texel

Een workshop met als doel in te zetten op het plezier in analoog schrijven en het spelen met lettervormen. Hiervoor wordt gekeken naar de kunst van ‘urban calligraphy’; het werken met het vervormen van letters van het alfabet.
Tijdens deze workshop leer je de grondbeginselen van ’Style Writing’. Een subcultuur afkomstig uit de jaren ’70 in New York gebaseerd op het vervormen en complex stileren van de letters van het alfabet.
Leerlingen leren na te denken om een alterego/pseudoniem/icoon te verzinnen dat past bij hun identiteit en persoonlijkheid (‘Moniker’ ). En hoe je daar een orginele ‘Tag‘ van kun maken; dat is een beeldmerk/ logo/ symbool. Een volgende stap is om dit om te zetten naar een ‘graffiti piece’ op papier.
Voor deze workshop wordt gewerkt met papier (dik wit karton), potlood, markers en optioneel wordt getoond hoe je met spuitbussen kunt gebruiken als ondergrond effect.
De bijeenkomst is op vrijdag 18 april. Deelnemers worden van 14.30 tot 16.30 uur verwacht de Skool.

Ik meld me aan voor...

Style Writing: je naam omzetten naar graffiti piece

vrijdag 18 april van 14:30 tot 16:30

Wat dacht je hiervan?

Cultuurkompas in je mailbox