27/03

ATELIER filosoferen met kinderen

Datum:woensdag 27 maart 2024|
Aanvang:14:00|
Locatie:Artex Kunstenschool

In schooljaar 2023-2024 organiseert CmK een serie ATELIERS. Eenmalige of series werkmiddagen voor leerkrachten uit het Texelse basisonderwijs.
Deze zijn uitsluitend te volgen nadat leerkrachten individueel hebben ingeschreven via onderstaand inschrijfformulier.
Bij voldoende aanmeldingen worden deelnemers geïnformeerd over definitieve dag, plaats en wat er van ze wordt verwacht qua voorbereidingen.

Het tweede BESCHOUWINGS-ATELIER van Judith is op woensdag 27 maart bij Artex.

Als je slaapt, besta je dan? Wanneer ben je een goede vriend? Bestaan er slechte mensen? Wat is tijd? Waar komen ideeën vandaan? Bestaat geluid ook als er niemand is om het te horen? Nadenken is leuk! En goed nadenken kun je leren. Van filosofische gesprekken leer je helder en orderlijk denken. Je leert er goed van luisteren en oordelen uit te stellen. En je leert je eigen ideeën en die van anderen serieus te nemen en te onderzoeken.

In deze workshop voeren we een gesprek volgens de Socratische methode: we bedenken een goede, filosofische startvraag en onderzoeken die in een aantal stappen. We hoeven het niet eens te worden. In de filosofie gaat het erom of je redenering klopt en of je zorgvuldig bent in je denkstappen. Toch zou je zomaar eens van gedachten kunnen veranderen, nu je nog eens heel precies bent nagelopen wat je vindt en denkt.

De workshop is voor leerkrachten van midden-en bovenbouw.
De bijeenkomst is op woensdag 27 maart.
Deelnemers worden van 14.00 tot 16.00 uur verwacht bij Artex Kunstenschool.

Ik meld me aan voor...

ATELIER filosoferen met kinderen

woensdag 27 maart van 14:00 tot 16:00

Wat dacht je hiervan?

Cultuurkompas in je mailbox