Datum:donderdag 11 april 2024|
Aanvang:14:00|
Locatie:Cinema Texel

Update; beide voorstellingen zijn uitverkocht.

In Cinema Texel wordt op donderdag 11 april HALLUCINA opgevoerd. Met deze unieke voorstelling brengen familieleden en vrienden een eerbetoon aan Jaap Dros, die op 31 augustus 2023 overleed.

Hallucina is een poëtisch concert naar een idee van zanger, gitarist en songwriter Jaap Dros. Ondanks zijn ziekte en het daarmee gepaard gaande verlies van zijn stem, wilde hij toch nog graag muziek blijven maken. Zo ontstond het idee niet zelf op te gaan treden, maar een voorstelling te regisseren, waarin door hem op muziek gezette gedichten vertolkt zouden worden door familieleden en muziekvrienden. Dit idee kwam tot hem in een koortsige droom, een hallucinatie die hem overkwam toen hij net was bestraald en hevige medicatie toegediend had gekregen. Vandaar de naam Hallucina. Het zelf regisseren is er helaas niet van gekomen. Deze taak heeft hij zijn dochter Roos toevertrouwd; zij is zangeres, actrice en theatermaker en heeft de ideeën van haar vader uitgewerkt tot een bijzonder concert. Samen met Rob Valkenburg, een oude muziekvriend van Jaap, neemt Roos de artistieke honneurs waar.

De voorstelling bevat gedichten van J.C. Bloem, J.J. Slauerhoff, M. Nijhoff, K. Stip en P.C. Boutens; alle door Jaap op muziek gezet. De gedichten zijn aaneengeregen en associatief verbonden tot één geheel. De liederen worden gezongen door Rob Valkenburg, Roos Dros, Eric Dros, Mark Fonds, René Smit, Nico Dros, Maan Dros en Felicia Siebert. Voor de begeleiding zorgen Jan Kühne (gitaar, baritonsaxofoon), Mark Fonds (gitaar), Nils Lely (elektrische gitaar), Rikus Kloosterhuis (contrabas), René Smit (drums) en Fidel Kamiel Siebert (altsaxofoon).

Er zijn twee voorstellingen van een uur en een kwartier. Kaarten kunnen worden besteld op de website van Theaterkerk Hemels:
14 uur
18.30 uur

Ik meld me aan voor...

Hallucina

donderdag 11 april van 14:00 tot 15:15

Wat dacht je hiervan?

Cultuurkompas in je mailbox