28/10

Noh Performance workshop

Datum:zaterdag 28 oktober 2023|
Aanvang:11:30|
Kosten:400|
Locatie:Dorpshuis De Waal
NOH performance workshop van 28 t/m 31 oktober in het Dorpshuis in De Waal.
Noh is een traditionele vorm van Japans theater, gebaseerd op een techniek die door de eeuwen heen is overgeleverd en werkt volgens een script. NOH theater is in alle opzichten een sterk geformaliseerd theater, waarin beeldende kunst, theater en muziek én het werken met de stem samenkomen. Ons doel is om concentratie, focus en verbinding met het lichaam te trainen, om deze zeer oude vorm te acteren, en om tools te verwerven voor onze aanwezigheid en eigen uitvoeringen. We sluiten de workshop af met een optreden voor publiek.

De ervaring leert dat vooral kunstenaars, acteurs, dansers en mensen die geïnteresseerd zijn in acteren en leren over deze traditionele Japanse kunstvorm inzichten verwerven die hun beroepspraktijk ondersteunen.

Deze NOH performance workshop wordt gegeven door Ashley Thorpe, verbonden aan de University of London.

We hebben minimaal 10 deelnemers nodig om de workshop te kunnen laten plaatsvinden, het maximum zou rond de 20 deelnemers zijn. We kunnen in 7 overnachtingsplaatsen voorzien. De workshop start op zaterdag 11.30 uur (je kunt dus ‘s ochtends aankomen op Texel) en eindigt met een NOH-voorstelling waar je aan deelneemt op dinsdagavond in de theaterzaal in het Dorpshuis in De Waal. De laatste boot naar het vasteland is om 21:00 uur. en die kun je halen.

Wij bieden op alle dagen lunches en een eenvoudige maaltijd aan, deze zijn inbegrepen in de prijs en worden bereid door Wessel van Pastorie De Waal. De kosten van de training inclusief maaltijden bedragen € 400.
Meer informatie en aanmelding: atelierdewaal@gmail.com

Ik meld me aan voor...

Noh Performance workshop

zaterdag 28 oktober om 11:30

Wat dacht je hiervan?

Cultuurkompas in je mailbox