15/03

Online lezing Russische avant-garde

Datum:dinsdag 15 maart 2022|
Aanvang:20:00|
Kosten:€ 10,-|
Locatie:online

Op dinsdag 15 maart van 20 tot 22 uur geeft Wouter Maas van Bureau Boeiend een online lezing over de Russische avant-garde.

Revolutie in de kunst! Vanaf 29 januari is in de Hermitage de tentoonstelling Russische avant-garde – Revolutie in de kunst te bewonderen. De avant-garde maakte in het land al aan het einde van de 19e eeuw rappe vorderingen. Maar de ontwikkelingen in de kunst raakten door de Russische Revolutie pas écht in een enorme stroomversnelling. Neoprimitivisme, kubofuturisme, rayonnisme, suprematisme, constructivisme: de stromingen vliegen je om de oren.

Misschien door de nadruk op de collectieve samenleving hadden vrouwen, meer dan in de rest van Europa, in de jonge Sovjet-Unie een nadrukkelijke rol in de artistieke ontwikkelingen. In de lezing krijgen Natalja Gontsjarova, Ljoebov Popova en Nadezjda Oedaltsova de aandacht die hun toekomt, naast hun mannelijke collega’s als Kazimir Malevitsj en Wassily Kandinsky.

Hoe werkt het?
Je koopt een toegangskaartje voor de lezing via deze pagina. De kosten zijn 10 euro.
Je ontvangt op de dag van de lezing (dinsdag 15 maart) rond 10.30 uur een e-mail met de inloggegevens. Vervolgens kun je om 20.00 uur de lezing thuis op je computer of tablet volgen via het programma Zoom. Zo zie je alle afbeeldingen die je anders in de zaal zou zien en hoor (en zie) je Wouter praten. Bovendien bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen.
Mocht je op de dag van de lezing om 11.00 uur nog geen e-mail ontvangen hebben, check dan je spambox.

Ik meld me aan voor...

Online lezing Russische avant-garde

dinsdag 15 maart van 20:00 tot 22:00

Wat dacht je hiervan?

Cultuurkompas in je mailbox