KunstVrienden exposeren

In de etalage van Doenes zijn t/m 21 mei de bijzondere kunstwerken van Kunstvrienden te zien. In het schoolproject Kunstvrienden werken leerlingen van de Kompasschool en uit de Taalklas vier middagen samen met kunstenaars.

Het project is, in opdracht van de scholen, voor Artex door Maurice Christo van Meijel ontwikkeld naar voorbeeld van het Brabantse Kunstkameraden. Als een kunst- en cultuurstage worden leerlingen door de eigen leerkracht gekoppeld aan een kunstdiscipline. Maurice zoekt er een kunstenaar bij en vervolgens wordt er vier middagen samen hard gewerkt. Leerlingen leren over het vak kunstenaar en over ambtelijke technieken.

De leerlingen bepaalden zoveel mogelijk zelf waaraan ze wilden werken en de kunstenaars zorgden voor een technische en kunstzinnige ondersteuning. Van het proces werd in de klas trots verslag gedaan. Yusef, Sarah, Sem en Farangas gingen met klei aan de slag onder leiding van Cecil Kemperink en Jolet Leenhouts, met Judith Ploegman maakten Mohammed, Moqadas en Ella elk een filmpje en Devon, Orhan en Kamiran figuurzaagden en schilderden met Maurice Christo van Meijel.

Alhoewel het proces voorop staat, ontstonden prachtige werken die het verdienen gezien te worden. De ruimtelijke en geschilderde resultaten, alsook de filmpjes zijn van 12 tot en met 21 mei te zien bij Doenes, Weverstraat 76 in Den Burg. KunstVrienden wordt mede-mogelijk gemaakt door Artex Kunstenschool en Jong Texelfonds.

Cultuurkompas in je mailbox